Inte så lätt som jag trodde…

För att få stanna i Sverige som EU-migrant man ha ett jobb inom tre månader. Därför var glädjen stor hos både mig o min romerske vän när han lyckades få ett, litet, men vitt o med riktigt kontrakt. Men säg den glädje som varar beständigt. Jobbet måste var ett som man kan leva på om man ska få uppehållstillstånd och det måste t o m vara samma arbetsgivare under ett halvår. O det här jobbet var ju bara en början, som kunde ha blivit mer o med bättre förtjänst men långt ifrån att kunna försörja sig på.

Så nu har han tillfälligt? gett upp o rest tillbaka till Rumäninen med sin familj. Den lilla dottern är sjuk. Troligen kommer de tillbaka i slutet av juli o då finns en liten lön att ta ut från bankkontot, men sen då?? Faktumförsäljningen ger så lite. Och var ska de bo? Huset nära mig står fortfarande tomt. Men nu svarar de inte ens på mail när jag frågar på nytt.
Så det blir väl tillbaka till. trerummaren i Göteborg med 15 personer som delar en toalett o ockerhyra. Och utan barnbidrag till barnen.

Vad var det vi sa? Alla människor är födda lika i värde o rättigheter. (FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna) Hur lever vi upp till det i praktiken?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: