Använd din röst för Sveriges bästa?

Ja, så står det på den moderata kampanjbussen som stannar till ett par timmar i Alingsås på torsdagseftermiddagen. Utan frågetecken efter förstås. Det är ett utropstecken, en uppmaning, att rösta för Sveriges bästa!
Men hallå! I EU-parlamentet arbetar man i partigrupper och för EU:s och världens bästa. I alla fall enligt det fördrag som finns. Tänker de svenska moderaterna arbeta i Bryssel för Sveriges bästa? I så fall ha de nog missuppfattat uppdraget.
Susanna Haby, moderat från Göteborg vill komma in för Västsveriges bästa och Olle Ludvigsson, socialdemokrat vill bli göteborgarnas röst. Jag undrar hur de tänker.
Själv vill jag att miljöpartiet ska få fler röster och fler parlamentariker för att stärka den gröna gruppen i EU-parlamentet och arbeta för att klimatförändringen ska hejdas så snart det bara går. Men inte särskilt för Alingsås, Göteborgs, Västsveriges eller Sveriges skull utan för hela planetens och mänsklighetens skull! Och kanske i första hand för de fattiga människornas skull som är de som kommer att bli allra värst drabbade utan att någonsin ha fått någon glädje av det ökade materiella välstånd som vi har kunnat unna oss i väst.

Annonser

Ett svar to “Använd din röst för Sveriges bästa?”

  1. Ylva Says:

    Håller med av hela mitt hjärta! det finns alldeles för mycket egoister i det här landet, bekväma materialister som tycker att vi ska strunta i resten av världen och värna vår egen lyxtillvaro så fort det ”krisar” lite.
    Imorgon vill jag fira den svenska mångfalden och förhoppningsvis en fotbollsvinst signerad Ibrahimovic, och på söndag ett steg mot ett mer solidariskt EU!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: