Yippi! E 20 blir 2+1 väg och inte motorväg!

Miljöpartiet ville inte ha en motorväg utan en 2+1-väg norr om Alingsås. Vi var ensamma om att yttra oss på detta sätt när kommunen skulle svara vägverket vad de tyckte. Idag läser jag i GP att det blir en 2+1-väg och bygget ska starta redan 2011. Det kommer att spara massor av liv, miljö och pengar!
Alingsås ska bidra med 40 miljoner. Undrar bara var de pengarna ska tas. Kan man hoppas på att de tre onödiga, miljoner som den borgerliga alliansen i Alingsås har beslutat lägga på att flytta in Tennisvägen i Nolhagapark får stryka på foten? Det skulle vara mer än underbart!

Annonser

2 svar to “Yippi! E 20 blir 2+1 väg och inte motorväg!”

  1. Fredrik Says:

    En 2+1 väg har lägre kapacitet och är inte säkrare än en motorväg. Det är beklagligt att det inte blir motorväg mellan Alingsås och Vårgårda.

  2. lenaklevenas Says:

    Nej, det är bra! Den är mycket billigare att bygga och tar mycket mindre plats. Och minst lika säker! Farten blir lägre och det minskar både olyckor och utsläpp. Dessutom kommer mycket vacker natur att sparas och kapaciteten räcker! Bilismen kommer inte att kunna öka så mycket längre till!
    Och det är så skönt och avstressande att köra på en 2+1 väg. Man vet när man kan köra om helt riksfritt och behöver inte känna sig pressad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: